Persoonlijk contact

 Pro actief

 Kritisch

 Flexibel

Fiscaal advies bedrijf omzetten naar BV

U wilt uw huidige bedrijf omzetten naar een BV: u vraagt zich af of uw huidige rechtsvorm nog geschikt is en of een BV voordeliger is. Vul het formulier in en onze fiscalisten voorzien u van een geheel gratis fiscaal advies over de meest geschikt rechtsvorm voor uw onderneming. Mogelijk is een BV voordeliger of kunt u uw huidige rechtsvorm beter inrichten.

 • Eerste adviesgesprek met ervaren fiscalist gratis
 • In enkele minuten advies inwinnen
 • Inzicht in de voor- en nadelen van uw bedrijf omzetten naar BV
 • Vrijblijvende offerte: geen verrassingen achteraf
 • Met terugwerkende kracht uw onderneming omzetten

Twijfelt u of uw VOF, maatschap of eenmanszaak nog wel bij uw onderneming past? Onze fiscalisten informeren u graag over de mogelijkheden van het omzetten van uw bedrijf naar een BV.

Bel 085 303 1187 Contact opnemen

video
play-sharp-fill

Gratis eerste fiscaal advies voor uw bedrijf omzetten naar BV

Vraag een gratis fiscaal advies aan bij IndeBV. Na het invullen van het formulier is het eerste advies geheel kosteloos. U kiest zelf of u hierna verder wilt gaan met de advisering van IndeBV. Is dit het geval, dan krijgt u vooraf een offerte waarop alle kosten helder en transparant vermeld staan. Zo weet u voorafgaand aan het adviestraject precies hoeveel u betaalt.

Wij vertellen u in het geheel kosteloze advies onder meer of een BV voordelig voor u is, welke risico’s u loopt en hoe u de BV kunt inrichten.

Direct advies aanvragen voor bedrijf omzetten naar BV

Vul het formulier in om fiscaal advies aan te vragen voor het omzetten van uw bedrijf naar een BV. Vul in hoeveel winst uw bedrijf de afgelopen twee jaar had, hoeveel winst u verwacht voor de komende twee jaar en wat uw contactgegevens zijn. Binnen een week ontvangt u van ons een advies.

Fiscale begeleiding

Wanneer u tevreden bent over het eerste advies, kunt u besluiten om u tijdens het omzettingsproces te laten begeleiden door een fiscalist. Naast de rechtsvormkeuze adviseren we u over vele andere zaken, zoals:

 • Berekening of de BV financieel uit kan
 • De eventuele holding structuur
 • Inrichting van de BV
 • Risico’s
 • Overdraagbaarheid

Naast uitgebreid fiscaal advies voorzien we u ook van de papieren die u nodig heeft voor de notaris en verzorgen we het indienen van verzoeken bij de Belastingdienst.

VOF omzetten naar BV

Onze fiscalisten zoeken voor u uit of het financieel voordelig voor u is om uw VOF om te zetten naar een BV. Een van de meest voorkomende redenen om een VOF om te zetten is de aansprakelijkheid. U gaat van hoofdelijk aansprakelijk naar beperkt aansprakelijk. IndeBV adviseert u over de omzetting van uw onderneming naar een BV en bekijkt welke inbrengmethode het voordeligst is.

Eenmanszaak omzetten naar BV

Heeft u een eenmanszaak en twijfelt u of deze rechtsvorm nog steeds de juiste is voor uw onderneming? Vraag dan gratis advies aan bij IndeBV. Onze fiscalisten zoeken voor u uit of een BV financieel voordeliger is in uw situatie en helpen u een omzettingsmethode te kiezen. Over het algemeen geldt dat u met een BV profiteert van lagere belastingtarieven. Bovendien bent u slechts beperkt aansprakelijk, zodat uw privé vermogen veilig is voor eventuele schuldeisers. Lees meer over het omzetten van een eenmanszaak naar een BV.

Maatschap omzetten naar BV

Indien een maatschap niet langer de beste rechtsvorm is voor uw onderneming kunt u deze inbrengen in een BV. Belastingtechnisch is dit voor veel ondernemers interessant. Ook de beperkte aansprakelijkheid van de BV is een voordeel ten opzichte van de maatschap. Lees meer over het omzetten van een maatschap naar een BV.

Methodes om uw bedrijf om te zetten naar BV

Er zijn verschillende methodes om een eenmanszaak, VOF of maatschap omzetten naar een BV. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Onze fiscalisten helpen u graag om een weloverwogen beslissing te maken voor de meest voordelige methode. U heeft de keuze uit:

 • Activa-passiva omzetting
 • Geruisloze omzetting
 • Ruisende omzetting

Contact opnemen

Heeft u vragen over het omzetten van uw bedrijf naar een BV? Laat u adviseren door de fiscalisten van IndeBV. Neem via het telefoonnummer 085 303 1187 contact met ons op of vul het formulier in: