Persoonlijk contact

 Pro actief

 Kritisch

 Flexibel

Besloten vennootschap: waarom hiervoor kiezen?

Een besloten vennootschap is in Nederland een van de meest gekozen rechtsvormen voor grote ondernemingen. Een BV brengt namelijk veel voordelen met zich mee. U bent bijvoorbeeld niet persoonlijk aansprakelijk bij een faillissement. Dankzij deze rechtspersoonlijkheid ontstaat er een scheidingslijn tussen uzelf als persoon en de BV, ook qua vermogen.

  • Veel financiële voordelen
  • Vrijblijvend eerste advies van IndeBV
  • We ontzorgen u waar nodig, zoals communicatie met de notaris

“We geven u graag inzicht in onze aanpak. Ontvang uw eerste advies gratis. Indien u tevreden bent, staan we voor u klaar om uw BV op de weg naar succes te ontzorgen waar nodig.”

Kosten BV oprichten

Een BV richt u niet kosteloos op. U moet hiervoor langs bij de notaris. De kosten van dit bezoek variëren enorm, omdat veel notarissen eigen tarieven hanteren. U kunt zelf een keuze maken voor een notaris of u laat zich door ons doorverwijzen.

Bel 085 303 1187 Advies aanvragen

Flex BV of ‘normale’ BV?

Het oprichten van een BV is nu gemakkelijker dan 10 jaar geleden. Dit komt voornamelijk door de wetswijziging voor BV’s in 2012. U heeft bijvoorbeeld de optie om al met 1 eurocent als kapitaal te starten. Door de flexibelere regels spreken we nu wel eens van een flex BV, maar de regels gelden voor elke besloten vennootschap. Er zit dus geen verschil tussen een flex BV en een normale BV.

De voordelen van het oprichten van een BV

Als u een onderneming start, kunt u kiezen voor diverse rechtsvormen zoals een eenmanszaak of een VOF. De keuze voor een BV kan u veel voordelen opleveren. We beoordelen graag of deze voordelen ook voor uw onderneming van toepassing zijn.

  • Minder belasting betalen
  • Professionele indruk
  • Niet persoonlijk aansprakelijk bij faillissement
  • Start met kapitaal vanaf 0,01 euro
  • Verkrijg kapitaal via aandelen
  • Risicospreiding met meerdere BV’s in één holdingstructuur

Ontvang BV advies op maat

Veel voordelen dus, maar hoe stapt u over naar een BV? Hier reiken we u graag een helpende hand toe. We bekijken uw situatie en geven vervolgens een eerste vrijblijvende advies. Bij de start van uw nieuwe BV gaan we vervolgens samen deze uitdaging aan en ontzorgen we uw onderneming waar nodig.

 

Er komt best veel kijken bij het oprichten van een BV. We hebben een handige checklist met zaken waar u rekening mee moet houden bij het oprichten van uw BV.

Aan de slag met uw BV

Als u voldoet aan alle eisen kunt u aan de slag met de oprichting van uw BV. Uw onderneming krijgt dan gelijk het potentieel om flink te groeien. U heeft bijvoorbeeld als ondernemer van een eenmanszaak te maken met hogere belastingschijven. Bij een BV betaalt u slechts 20 of 25% belasting.

 

Beschikt uw onderneming over meerdere diensten of producten? Richt dan meerdere BV’s op en voeg ze eenvoudig samen in één holdingstructuur. De diverse BV’s vallen dan onder één moederbedrijf. Mocht een afdeling niet goed lopen en ten onder gaan, dan beïnvloedt dit de andere afgescheiden BV’s niet.

Zeer te spreken over de manier van werken en de helderheid waarmee gecommuniceerd wordt.

G. Fikkert, Fikkert Agra Vastgoed B.V.

Korte lijnen, snelle reactie en een echte ‘hands on’ mentaliteit

Ronald Bulthuis (md bij Bulthuis Truck- en traileronderdelen BV

Duidelijk, vindingrijk en zeer bekwaam. Een onmiskenbare schakel tussen mijzelf en de accountant.

J. Mekkering, Droginet B.V.

Wel of niet klaar voor een BV?

Is een BV de geschikte rechtsvorm voor mijn huidige onderneming? Dit is een veelgestelde vraag. We bereiden u graag goed voor op de overstap naar een BV. Als eerst kijken we naar uw huidige situatie. IndeBV zet duidelijk de voordelen en nadelen op een rijtje, zodat u volledig bent voorgelicht. Zo weet u wanneer u de overstap kunt maken.

 

Persoonlijk contact met IndeBV

Wilt u graag meer informatie over een overstap naar een BV? Neem contact op via 085 303 1187 of vul het onderstaande contactformulier in.