Persoonlijk contact

 Pro actief

 Kritisch

 Flexibel

BV als holding

Een BV als holding inrichten kan om meerdere redenen een juiste keuze zijn. Een holding BV biedt bijvoorbeeld voordelen op fiscaal vlak dankzij de deelnemingsvrijstelling. Daarnaast is er sprake van crediteurenbescherming en wordt er onderscheid gemaakt tussen zaken die echt met de onderneming te maken hebben en zaken die te maken hebben met de aandeelhouder.

Overweegt u uw huidige bedrijf om te zetten naar een BV? Of onderneemt u op dit moment in een BV maar overweegt u om holding op te richten? Neem contact op met een van onze fiscalisten voor gratis advies. We helpen u graag met het maken van de afweging of een holding interessant is voor uw situatie.

Bel 085 303 1187

Kosten werk-BV of holdingstructuur

De kosten voor het oprichten van een holding bestaan in ieder geval uit de kosten voor de notaris. De oprichting van een BV is een notariële aangelegenheid. Ook maakt u kosten voor eventueel advies en begeleiding bij het opzetten en inrichten van een passende BV-structuur. Bekijk ook andere voor- en nadelen van een BV.

Doel van een holding BV

Een holding heeft vaak meerdere functies, zoals:

  • Bestuurder van andere BV’s waarin de onderneming geëxploiteerd wordt;
  • Beheren van het vermogen dat niet gebruikt wordt in de onderneming, dat vrij belegd kan worden en vaak meer bedoeld is voor de aandeelhouder(s);
  • Risicoafscherming van de zaken die in de holding aanwezig zijn ten opzichte van de feitelijke onderneming.

Vrijblijvend fiscaal advies van IndeBV

Hulp of advies nodig bij uw beslissing? Vraag gratis fiscaal advies aan via onderstaande button. Samen met onze fiscalisten onderzoekt u of een besloten vennootschap met een holdingstructuur bij uw onderneming past.

Advies aanvragen

Neem contact op met onze specialisten

U kunt onze fiscalisten telefonisch bereiken op 085 303 1187 als u graag meer informatie wilt ontvangen over de holdingstructuur of over het oprichten van een besloten vennootschap.

Bel 085 303 1187

Uw maatschap omzetten naar een BV?

Ja graag!